CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, November 8, 2008

Jom Kongsi-kongsi...

Ape Yang Anda Paling Sakiiittttt Ati Sesangat Time Driving??

Saya :
-> Bilamana saya tgh laju n de la 1 kete ni nak kua dari simpang 2.. saya tgh jln straight ni n tengah laju.. dia bleh plak dengan slumber badaknyer kua je..

Penyelesaiannye: 1) saya kena laju lagi n potong dia..tp cari nahasla kalu kete belah opposite xnak ketepi skit.. 2) saya kena break.... mencicit break.. ayaarrrkkk... xsukenye.. tgh laju2 n kena break lak disebabkan kete yg 'xbape btol' 2.. 3) ala..langgar je kete 2 (idea boss saya).. huhuhu...

-> Bilamana driver 2 tgh duk syok makam2 angin ngn cple dia smbil bermesra2 alam time sume kete tgh sibuk n masing2 nak cepat n lagi dia 2 xreti2 nak g tepi skit wpun kat tepi 2 sgt luas lagi space jalannye.. tmbahan plak clear n moto pun xde.. wah3... sakiiittt nyer ati aku.. huhu.. (tp kalu pakcik2 yg drive slow g2 saya xkesah.. faham n dimaafkan - mmg patut pun dia dimaafkan)..

-> Haaa... ni lagi 2.. kete ni.. maksud saya si driver 2 la.. saya geraam n sakit ati bilamana dia slow n saya nak la potong kete dia.. n dia plak xbagi n barula tehegeh2 nak tekan pedal minyak.. mane xhanginn.. huhhu...


Anda plak camane kwn2? jm share pglmn driving ngn saya.. :)

12 yg best.. :):

alongdagreat said...

salam..kalau dah dalam situasi camtu..1st skali jgn panik...itu jer bile tak panik kita masih bole kawal kete kiter kan...tp yng orang kata malang tk brbau bile kta dah ikut pemanduan yg betol..tetibe je kene langgar...atau mistatke tu org lain yg buat..oooo sedih...

hafizanbukitabal said...

salam.. saya pun biasala alami benda2 yang tak best ni bila mandu, kalau ikut cara kawan saya, biasanya diorang main tunjuk jari tengah je kat pemandu yang tak reti base ni.. hehehe tu kawan saya lee.. bukan saya... kekekek...

fajridil adha said...

sy xpandai bawa kete,jd xde pgalaman memandu.hehe. boleh gitu? ^_^

FaRaH said...

to along : thats y la concentration pnting.. n kekadang co-pilot pun kena tlg gak time2 kita xsedar ke ape,kan..

to hafizan : yeke kamu xwat g2? hehe.. saya pun xpenah.. kalu saya wat g2.. aduyai.. carik nahasla jawab dia.. huhu..

to faj : woiiii... tanakla cment camni.. ko tipu la.. padahal ko ade 15bijik kete.. xde2.. komen balik.. huhu.. nak tau pe pengalaman yg xbesh penah ko alami.. (ceh.. dah stat bahasakan "ko" la plak cik farah ni) ahahhaha... 2 la.. sape soh main2 encik faj oii.. huhu..

kakchik said...

pengalaman yang farah cerita ni dah biasa kakchik alami tapi yang paling kakchik takleh lupa ialah kisah cermin tepi pecah kes lori langgar.

sehari sebelum akad nikah, kakchik gi KB dgn Ummi & adik, bila lalu kat celah The Store & Mydin (one way) ada lak lori ni dgn lajunya menyelit kat belah kanan, dah tu PRAK!!! pecahlah cermin tepi keta kakchik. Nasib baik sempat elak ke kiri, kalau tak entah sempat ke tidak akad nikah malam tu.

KakChik kejar lori tu sambil hon minta dia berenti (keberanian entah dr mana) hingga ke Maybank Jln Dusun Muda, dia tak berenti pun lari terus langgar lampu merah.

Ish, geram sungguh! Siap dia tunjuk penumbuk lagi tu kat kami. LELAKI jenis apa tu le macam tu?

Sampai hari ni takleh lupa.

eJump said...

sokong ckp boss!! klu die selamber badaknye kua...
kite pon selamber badak sumbu je kite sodok die...lolz...ahahahaha...bagus la boss farah nie...ekekekeke,

klu kakchik d langgar oleh lori...ehehehe...ejam plak langgar blakang lori...lolz... ahahaha... lawak giler bile nk citer... tekan link nie...
http://ape2jelaejam.blogspot.com/2008_08_01_archive.html
adiah ari jd...dapat kete...then bawak, langgar lori... besh giler langgar lori... ehehehehe..

FaRaH said...

to Kakchik : ishh.. teruknye dia 2.. xpatut betul.. dia xtau ke yg bila dia wat cam2.. orang akan sumpah2 dia (kalu farah la) hehe.. msti dah mulut farah akan bebunyik.. xbanyak ckit.. hehe.. dah geram..

to ejump : wah3... kamu ni.. sokong boss saya ekk.. hehe.. bagus3... n 2 cite kamu 2 mmg menarik sesangat :) hihihi... excited sgt kot dapat adiah bday kete.. kalu saya pun epi gak.. hehe..

izanazuani said...

paling tidak suka driver belakang yang mcm ketinggalan kapal terbang... kelam-kabut betul. masa mau u-turn selalu berlaku gini... kita ikut penglihatan kita time mau u0turn, bukan ikut dia punya suka hati hon-hon dari belakang. apa? kalau mau cepat terbang lah...

Dr Zek said...

farah,
org yg kua dr simpang---cari nk selesaikn ialah kita jgn jalan straight, kita belok jer...so x jumpa la kete tu..

haha...yg couple lak..farah kene cari couple gak...buat jer benda yg sama..baru x sakiit hati..
baru farah x rasa 'jelous'..hehe

FaRaH said...

to izan : mungkin izan sgt sopan santun n terlalu berhati2 ketika memandu kot.. xpun sbb dia tgk izan ni cantik n cun, 2yg dia hon 2.. hehehe...

tp mmg ade segelintir pamandu yg camni.. tension jugak,kan?


to Dr Zek: mmg leh belok je, tp kalu de kete dtg dari arah bertentangan n laju maju je kete dia camane? hahaha... sal loving cple dalam kete 2, farah xjelesla.. tp sakit ati.. ketepi la skit kalu ye pun nak berasmara dana dijalanraya.. huhu...

nanchan said...

x de care lain..
langgar jerk kete2 yg kamo x suke..
ikut cakap bos.

FaRaH said...

to nanchan : mmm...ramai yg sggest cenggitu.. nmpaknye saya kena try apply la nie.. hahahha...