CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, November 4, 2008

Mari Berkongsi..

Hehe.. bukan berkongsi ape.. cuma berkongsi cerita.. jgn salah paham ekk..

Hari Jumaat yg lalu: menghabiskan masa dirumah - kemas bilik - kemas umah - basuh kain - basuh baju,dll - nyapu,etc.. - macam biaselah.. - n ptgnye besiap2 nak g umah nenek sedara n tok ayah kat Kg Pintu Geng, KB.. - n b4 turun umah 2, ujan turun dgn lebatnye - lebat sgt2.. - rehat2 la dulu jap - dekat stgh jam barulah reda n saya pun kua lah.. - sampai kat bandar P.Mas, sggah amek kek kat umah Kak Zah - tempah kek coklat disitu - sbbnye aritu, bday adik angkatku, Jebat :) - mmg dh plan nak sggah umah mak angkat b4 g umat tok - dah otw dah.. - lgpun xnyempat beraya lagi ngn dia - xpela ummi, wpun Syawal dah abis, hehe.. - then pas g beraya n celebrate bday Jebat, saya teruskan perjalanan ke rumah nenek sedara (mok)..

Smpai dah kul7.30 malam dah kat umak mok.. borak2 n mendengar cerita mok yg mmg xabes2 tu, n kul 9.30 masuk tdo.. plan nak tdo sekatil ngn dia, tp dia cam tanak bagi.. katanye dia xbpe chat n takut saya xlena tdo.. lgpun kul2 lebih2 dia bgun solat lagi.. then saya kenalah tdo di bilik sebelah.. kemas2 tmpat tdo n terus lelap..

Pagi2 esoknye (sabtu) , saya bgn n solat subuh n terus g tlg mok ape yg patut kat dpur.. n pas2 mulalah saya menjadi ahli MPKB.. sbbnye, dah smggu umah mok xbernyapu.. ops, lupa plak.. mok saya 2 tggal sorang2 jer.. anak dia de, tp sorang jer, n mmg stay kat KL.. cucu2 n cicit2 pun sume kat KL.. yg de kat kg ni adik badik dia (tok ayah saya) n anak2 sedare jelah, yg datang menjenguk.. mok saya ni xbetah tuk stay kat KL.. lagi best kt umah sediri daripada tggl kat sana wpun terpaksa duk sorang2.. wahh..bleh tahan gak banyak sampah n tahi2 tikus ni.. huhu.. dari siling ke lantai.. sume saya tarik turun n sapu.. bilik de 4.. sume kena nyapu jugak.. n pas nyapu, saya mopkan skit.. bagi wangi2 kit... then, dah siap 2.. tlg2 mok kat dpur n sepupu2 datang.. prepare nasi kat sepupu2 n saya plak nyuapkan nasi kat yg umur 3taun tu.. Baihaqi namanye.. sgt manje ngn saya n makan pun siap tmbah lagi.. pdhal mkn hnya berlaukkan ikan grg n kicap jer.. sbbnye xtau depa nak dtg, then masak sume yg pedas2 la..

Kul11, saya menyiapkan diri utk kerumah tok ayah saya, dekat c2 jer.. selang 4buah umah jer.. chek (nenek) dah lama dah tggu.. hehe.. lama xborak ngn cucu dia la 2 kot.. sepupu2 saya dah duk ngadap kartun dah kat 611 2.. biaselah.. budak2.. saya borak2 jap n then sepupu lagi sorang tel n ajak teman dia g Tesco.. nak beli mkanan2 India, sek dia de wat pameran apentah.. kebudayaan India kot.. then siap2 g lah.. dah kul12.30 dah time 2.. mmg kena rushing la sbb saya dah jnji ngn Suhaili, kawan masa UiTM dulu uk kua KB Mall ngn da kul2.. then mok n chek pun smpat mengirimlah jugak.. seb baikla Tesco 2 dekat je.. lebey kurang 10 minit jer dari umah.. mmm... ni lah 1st time saya masuk Tesco KB.. bukan tanak masuk, tp sbb da tau da, Tesco mmg cm2 jer.. sama jer Tesco memane pun..

Kul2 smpai umah balik, solat2 n then illy tel.. dia dah smpai n sdg cari parking.. saya ckp bagi 15minit n terus kuar lagi.. smpai sana, parking plak full.. siap pusing2 sume n smpai tgkat paling atas 2.. tp seb baik jmpe 1 parking 2.. punyelah ramai orang.. tp baru saya ingat. arini kan ujung mggu, awal bulan lak 2.. smpai2 jer, terus pusing2 ngn illy... sakan gak dia shopping.. hehe.. saya sekadar membeli sepasang baju kat anak buah.. Disney Princess.. mahal beb.. baju branded la katakan.. tp saya beli yg de less jer.. 2 je la yg mampu.. hahahah... bukan ape, skirt dia je dah RM50,60++.. blum lagi baju.. mmm... xpela.. ni pun sbb bday anak buah baruni xyempat beli lagi.. then g masuk sume kedai kasut.. survey high heel... xserik2 2 pakai high heel.. huhu.. kan doktor dah cakap, xbagus sgt pakai high heel.. xpelah.. dah kawen n de anak nati, kurangkanlah.. hahahah...

Then kul5, kami g makan.. sume tpt makan kat KB Mall 2 full.. huhu.. sudahnye, makan jer kat Kyros Kebab.. illy blanje, beb.. eheheh... havoc gak la KB Mall aritu ngn pengunjung2 sbb de geng THR datang sempena ngn pembukaan cawangan SMO yg ke bpe ntah.. de program dia lah.. n kami pun enjoyla makan... n borak.. n makan.. n gelak.. hahahha... bestnyer solo.. hihihi:)

saya yg dipaksa oleh illy utk posing.. hehehe ;)



Saya yg tgh sedap menggigit kebab itu... nyum.. nyum.. nyum..


Haa... ni nak expose kit ni.. kawan saya ni.. cantik ni.. nak no fon? ehehe.. wah..saya da gemuk lah.. haha.. huhu.. senang ati kot.. mmm...


N kul6, balik umah n solat asar.. then g umah tok ayah, anta brg yg chek kirim n balik mandi umah mok.. mlm 2, dgr cite lagi.. yg xtahannye, cite 2 dah 2,3 kali dah saya dgr.. cite sama jer.. smpai dah leh hapai dah next sentence 2 ape dia.. hihi.. tp xpela.. demi nenek sedare ku yg tersayang.. mok ni adik pada tok ayah.dia yg bongsu.. pas2 solat isyak,makan2 jap ngn mok,masuk bilik kul 10 lebih n lelap..

Pagi esoknye(ahad), g keje dari umah mok lah.. dekat jer.. lebih kurang 10minit jer.. wah.. panjang cite saya arini.. hehe..

Sekian, terima kasih.. huhu.. terima lah kasihku ni.. ;)

11 yg best.. :):

Dr Zek said...

its that ur daily rotine...membosankan...huhuu

FaRaH said...

tp saya suka..

13may said...

tak penat ker??? hehhe hehhe

FaRaH said...

hahaha... penat? xpun.. hehe..

alongdagreat said...

tompang senyum jer

fajridil adha said...

nak sket kebab tu..awk tlg suap leh x? hehe

kakchik said...

bila baca cerita farah ni, kakchik terkenang zaman tinggal dengan arwah Mok (nenek) dulu. Adalah sikit2 persamaan.

syabas utk farah yang masih ambil berat hal2 tok nenek, jarang kakchik jumpa org muda yang suka duduk layan orang2 tua, tambah2 kalau asyik mengulang cerita yang sama...

almaklum kadang2 ingatan mereka sudah lemah, dan satu lagi mereka suka diberi perhatian, sama la macam kita.

amboi org bujang pusing sakan kat kb mall ye.

FaRaH said...

to faj : hehe... nak kena suap ker? biaq awek cun kamu yg baru 2 la tlg suapkan.. leh x?? hahaha... bagi pihak saya.. hihihih...

FaRaH said...

to kakChik : yey!!! kakChik sokong saya.. terima kasih.. maknanye saya pun kategori baik cam kakChik jugakla ni yer.. hehe... gumbiranye rasa hati ini.. tq ekk..

p/s: hehe.. time bujang ni la nak kua2 n lepak2 n borak2 ngn kengkawan.. hehe..

kakchik said...

farah - time tak bujang pun masih blh lepak dgn kawan2 cuma dengan izin cik abanglah kan

FaRaH said...

to KakChik : yup.. boleh.. tp dah xsama la farah rasa.. msti de beza.. mmm... bagusnye hubby KakChik.. farah tgk dia husband yg bagus (wpun xkenal lagi).. yelah.. yg agama pun dia pndai,yg bab bola2 n dunia pun ok.. bertah KakChik.. :) Tp betul dah 2, lelaki yg baik utk perempuan yg baik,kan? begitulah sebaliknye..