CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 22, 2008

Membuat Keputusan..

Apa faktor-faktor yg anda ambil kira sebelum membuat keputusan - pilihan hidup..
1) persetujuan semua ahli keluarga (mak ayah adik beradik)
2) hati sendiri (walaupun ade ahli keluarga xbape setuju)
3) petunjuk daripada solat sunat istikhoroh
4) kombinasi ketiga2 faktor diatas
5) lain-lain faktor (sila nyatakan)

18 yg best.. :):

eJump said...

no 4 kot... hurmmm...

kikiEy said...

da nk kawen ke ni??

hurm,
sebaik2nya,
buat istikrah dulu.
tuhan maha mengetahui=)

baru mtk restu family,
kalau ikut soal hati kita,
xkemana tahu~!

n a r d indie winkie said...

yup..setuju dgn kikiey. rase buat solat istikharah dulu. then kita akan dpt ptunjuk la sket. mgkn jugak ptunjuk dari kata hati. baru leh discuss dgn org.

Witty Angel said...

i rase combination sume kot..
istikarah tu paling penting...
pastu family punye decision..
jangan follow hati kite 100% sbab it can be deceiving...hati kite kadang2 ikut nafsu...=)

chUNk said...

akak;
1st : istikharah..Allah maha tahu kan??

2nd : restu mak ayah...yg ni nk bawak ke syurga

hati??soal hati ssh nk di mengerti..sbb kdg2 ikut hati,mati...

all da best...

Luth Textile said...

1 - 3
memang penting..

Dr Zek said...

senang jer kalu farah nk buat keputusan...kalu dh kita fall in love ngan kira jd jer...bz the love is everthingkan....xkan lah kita nk cintakan orang yg x elok, kan farah...?

~Siti Nur Hawa M_S~ said...

Alhamdulillah farah...sume org sependapat ngn nur..
better istikharah dear..
dlu nur pun maser sedih+sebak untuk buat pilihan, alhamdulilah nur sudah menemuinya dengan istikharah..alhamdulillah..
tp sblm istikharah kite kene serahkan pada-Nya segala kemungkinan..
Pasrah dan redha..ok?
tak semestinya die akan kuar melalui mimpi, kite akan jadi tenang n terase dekat itu juga dipanggil petunjuk...
then boleh berbincang dgn family..boley buat kptsn sendiri2 taw jek..
pe2hal family akan support base on he rasionalnye reason yang farah bagi:-)

six_6pm said...

mmmmm,,
aku rasa entry ni ada kaitan dgn entry di bwh ni,,,ekekeke....
>>Saya rasalah baik minta pendapat org tua dahulu.Yelah, kalau sementara msh dibwh tanggungjawab org tua.Lgpun dioranglah asbab kita berada di dunia ini. Keredhaan ibubapa adalah keredhaan Allah SWT.
>> Kalau nak solat istikharah baik kedua-dua pihak lakukan.

pendapat aku jelah..hohoho...

mmmm,, aku terdengar bunyi paluan kompang org mau kawin bah.hahaha

Witty Angel said...

so dh buat keputusan dh?

FaRaH said...

mmm... bulum lagi.. takut tuk menghadapi kenyataan.. uhuhuhu... takutnyer.. mmgla kena redha tuk ape2 keputusan..

aduyai... xtenangnyer skrg nie..
solat pun xkhusyuk.. serabut.. sgguhh....

solat istikharah xtat wat lagi..
nati tenang kit n dah ready, baru nak buat..

moga farah lebey tabah..

thanxs sume.. sume membantu sesangat.. mmuaaahhhhhxxx!!!!

amin said...

no 1 is important... mintak resstu mak abah...

Dr Zek said...

farah, bila la agaknya nk update blog neh...kawin ke?

FaRaH said...

hahaha... belum kawin lagi.. tggu Dr Zek laa.. hehe.. natilah.. xde masa lagi ni.. gila keje skrg nie.. uhuhu...

Dr Zek said...

zek nk sgt tahu ur new story about ur life...i hpoe...dah lama sgt ni...

Muhammad Azli Shukri said...

buat solat istikharah dan tanya famili

13may said...

hmmm...payah nih...

FaRaH said...

mmg payah.. kekadang kita kena tanye hati kecil kita.. tp 2 lah.. kekadang xsama ngn org terdekat nak.. so kenala bekorban kit2.. uhuhuhu...