CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, October 9, 2008

No title.. huhuhuhu..

Baru jer kua dari bilik boss... cam biase la, ari khamis mmg bz kit.. cni byr gaji once a week.. tp utk pekerja2 premix (tar) jela.. bagi kami yg admin ni cam biasela,end of month.. tp kalu nak advance,anytime.. bagitau jer.. pekerja2 lain pun g2 gaks.. boss mmg xbekira sgt.. hehe..

Mmm...nak dijadikan cite,td aku dgrla dia berceramah sal life nie.. huhu.. hebat gak dia.. dia citerla yg paling penting dalam diri ni Tuhan kita,Allah.. msti de kepercayaan penuh pada Dia.. yg kedua barulah agama n parti2 ke ape ke.. tp dia kata yg dia tgk skrg nie,rmai yg berpecah belah sbb salah pahaman parti.. aku paham dia cakap.. tapi yg aku xplain ni xtaula korang paham x.. lain 2.. Allah dulu barula parti..

Dia kata lagi,hidup xpyh bergantung pada org lain,Allah ade.. Kalu xberjaya yg ni,try yg lain lak.. cthnye projek ker,kerja ke,yg pnting jgn putus asa.. Tp katanya lagi, kita manusia ni still lagi kena de hub dgn org lain, 'Hablum Minanas" katanya, sbb kita xbleh angkat diri kita sendiri..

Dia bercerita td pun sbb dia kata xde dah rahsia dia.. sume kat tgn aku dah.. sume financial dia aku dah control.. akulah pemegang amanah dia.. Samalah juga ngn kita manusia ni,katanya kita hanyalah pemegang amanah Allah di dunia ini.. xpayahla nak belagak sombng ngn pangkat.. Pada dia,tiada istilah 'boss' n 'kuli'.. sbb sema manusia sama sahaja.. semua manusia adalah hamba..

Huhu.. aku xtertaip dah.. de lagi la sal benda2 peribadi kit dikaitkan.. mmm...
tp so far so gud la keje ngn dia wpun baru 2bulan aku keje cni.. byk yg aku dah blaja.. dia kata aku bagus n keje leh pick-up cepat.. kembang gak idung aku,huhu.. sape xsuka beb,kalu boss puji.. tp boss aku mmgla sgt jujur n straight fwd.. aku penah nangis sbb dia marah gler2,aku cuma salah tulis date kat cek jer.. tp stat aritu,aku mmg carefull gler la masa tulis cek.. bukan ape,kat cni baru de org ajar aku tulis cek.. masa blaja mane de cikgu ajar,hehe..

Mmm... nati aku sambung lagi ek.. de keje skit nie..
Chow bebeh..

3 yg best.. :):

Dr Ahmad Zakimi Hj Abdullah said...

farah,
haa...ade pun cite baru ni...baru best...

farah said...
This comment has been removed by the author.
farah said...

Dr Zek..
mm... cite slalu ade,tapi maa jer yg xder.. huhu... citer raya pun xtershare lagi,hehehe... dah nak basi dah pun..